Vragen Over Echtscheiding

Home · Trouwen en Scheiden · Alimentatie · Verdeling van Goederen · Over de Kinderen · Vragen · A tot Z
Echtscheiding

Home < Over de Kinderen < Nuttige tips
Welke dingen kan ik doen om mijn kind bij te staan?

Voor kinderen is een scheiding heel erg. Je moet je kind daarom altijd blijven steunen en zorgen dat het kind weet dat je er voor hem of haar bent. Luister geduldig naar de vragen die je kind heeft over de scheiding. Kinderen maken zich vaak zorgen hierover en willen er maar al te graag over praten om er vanaf te zijn, zij zoeken een luisterend oor. Wees geduldig en laat het kind  zijn of haar verhaal doen. Probeer goed na te denken over je reactie en doe dit vooral niet te snel. Kinderen zijn ook bang om jouw te kwetsen met hun verhaal dus stel je sterk op en laat je niet uit balans brengen.

Probeer absoluut duidelijk te maken aan je kind dat hij of zij geen schuld heeft aan de scheiding. Veel kinderen denken dat zij de scheiding veroorzaakt hebben. Praat dat uit hun hoofd. Dit moeten ze niet hun hele leven met zich meedragen. Wees altijd eerlijk en verzin geen smoesjes om een kind te sparen. Uiteindelijk komen ze er toch achter en dit kan kinderen nog meer kwetsen. In veel gevallen hebben ze het ook wel door dat je dingen achter houdt en dit kan later averechts werken.

Praat (hoe moeilijk dat ook is) altijd positief over je ex-partner. Je wil niet dat je kind in een loyaliteitsconflict terecht komt. Probeer een goede en open relatie te krijgen met je ex-partner en overleg regelmatig over de gang van zaken en eventuele problemen die het kind heeft. Stel ze hoe dan ook gerust dat ze zich echt geen zorgen hoeven te maken over hun leventje. Vertel ze dat vader en moeder nog steeds heel erg veel van ze houden en dat ze er altijd voor de kinderen zullen zijn.

  Vragen over Echtscheiding | Sitemap | Privacy Policy | Links | copyright © vragenoverechtscheiding.nl
  Meer vragen? Breng ook eens een bezoek aan: Vragen over Solliciteren, Financiele Vragen en Vragen over Verhuizen