Vragen Over Echtscheiding

Home · Trouwen en Scheiden · Alimentatie · Verdeling van Goederen · Over de Kinderen · Vragen · A tot Z
Echtscheiding

Home < Alimentatie < Voorbeelden
Wat doe ik als mijn partner de alimentatie gedeeltelijk of helemaal niet (meer) betaalt?

Als je partner de alimentatie niet betaalt en je komt er na overleg niet uit, dan kun je het beste een advocaat inschakelen. Je kunt ook bij een buro voor rechtshulp  Eventueel kun je ook contact opnemen met de Vereniging van Personen- en Familierechtadvocaten (VPFA). Zij zijn gespecialiseerd in scheidings- en alimentatiezaken.

Voor de betaling van kinderalimentatie kun je in sommige gevallen ook een beroep doen op het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO).

Het LBIO kan de kinderalimentatie innen bij de betalende ouder en uitkeren aan de verzorgende ouder of het meerderjarige kind van 18, 19 of 20 jaar. (Het LBIO regelt echter geen betalingen van partneralimentatie).

Volgens de wet kun je een beroep doen op het LBIO als er een betalingsachterstand is. Deze achterstand mag niet meer zijn dan 6 maanden.

In dit geval moet de ouder die alimentatie ontvangt (of het kind van 18, 19 of 20 jaar) een schriftelijk verzoek tot inning gaan doen aan het LBIO. Deze moet dan met bewijsstukken aantonen welke termijnen niet en welke wel zijn betaald.


  Vragen over Echtscheiding | Sitemap | Privacy Policy | Links | copyright © vragenoverechtscheiding.nl
  Meer vragen? Breng ook eens een bezoek aan: Vragen over Solliciteren, Financiele Vragen en Vragen over Verhuizen