Vragen Over Echtscheiding

Home · Trouwen en Scheiden · Alimentatie · Verdeling van Goederen · Over de Kinderen · Vragen · A tot Z
Echtscheiding

Home < Alimentatie < Alimentatie berekenen < Alimentatie en hypotheek

Alimentatie en hypotheek

Hoe zit het met je alimentatie en je hypotheek, kun je een hogere hypotheek afsluiten als je alimentatie krijgt?

Als je alimentatie ontvangt voor jou en je kinderen, betekent dat niet meteen dat je een hogere hypotheek kunt afsluiten. Het geld dat je voor je kinderen krijgt, rekent de bank helemaal niet mee (dat is immers bedoeld voor je kinderen en niet voor je huis), en het geld dat je voor jezelf krijgt, vertaalt zich ook niet één op één in een hogere hypotheek.
Voor de bank is alimentatie namelijk een heel onzekere inkomensfactor. In de eerste plaats omdat je niet eeuwig alimentatie krijgt en in de tweede plaats omdat het bijvoorbeeld kan gebeuren dat je partner zijn baan verliest en niet meer in staat is de alimentatie te betalen.

En als ik alimentatie betaal?

Ook dan rekent de bank de kinderalimentatie niet mee. Maar de alimentatie die jij aan je ex-partner betaalt, wordt als verplichting meegeteld. Je kunt daardoor dus minder geld lenen.

Over de hypotheekadviseur:

Het duurt vaak lang voordat de financiële kant van een scheiding goed afgehandeld is. Als je het overzichtelijk wilt houden, is het verstandig om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Hij zal kijken hoe jij er financieel voor staat en kan dan heel concreet advies geven. Hij zal je kunnen vertellen of je het beste een nieuwe hypotheek kunt afsluiten, of misschien goedkoper kunt gaan wonen, of dat beter niet kunt veranderen.
  Vragen over Echtscheiding | Sitemap | Privacy Policy | Links | copyright © vragenoverechtscheiding.nl
  Meer vragen? Breng ook eens een bezoek aan: Vragen over Solliciteren, Financiele Vragen en Vragen over Verhuizen