Vragen Over Echtscheiding

Home · Trouwen en Scheiden · Alimentatie · Verdeling van Goederen · Over de Kinderen · Vragen · A tot Z
Echtscheiding
Partneralimentatie
Kinderalimentatie
Alimentatie Regelingen

Home < Alimentatie < Algemeen

Alimentatie Algemeen

Wat voor soorten alimentatie zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten alimentatie. De eerste, partneralimentatie, betaal je aan je ex-partner om in zijn of haar levensonderhoud te voorzien als je ex-partner dit niet kan, bijvoorbeeld als hij of zij geen werk heeft of niet in staat is om genoeg eigen geld te verdienen om in het eigen levensonderhoud te voorzien.

De tweede, kinderalimentatie betaal je ook aan je ex-partner maar dit is bedoeld om in het onderhoud van jullie kinderen te voorzien. Dit zijn kosten voor levensonderhoud, kleding, scholing en eventuele studie.

 

Partneralimentatie

Na een scheiding stopt de verplichting om financieel voor elkaar te zorgen niet. Heeft een van de ex-partners niet voldoende inkomsten dan dient de ander alimentatie betalen. Om te zien hoe dit in zijn werk gaat, kan je kijken bij Partneralimentatie.

Alimentatie regelingen

Bij de scheiding kunnen jij en je ex-partner samen afspraken maken over alimentatiebetaling. Zo’n afspraak wordt in een schriftelijke overeenkomst (scheidingsconvenant) vastgelegd. Dit gebeurt meestal in overleg met een advocaat of notaris. Hoe je dit moet regelen is hier te vinden: Alimentatie regelingen.

Kinderalimentatie

Als ouder moet je voor de kinderen de kosten van verzorging en opvoeding betalen totdat het 18e levensjaar. Als het kind meerderjarig is geworden dan houdt de financiële verplichting niet op. om te zien wanneer dit wel ophoudt kan hier gekeken worden: Kinderalimentatie.
 
  Vragen over Echtscheiding | Sitemap | Privacy Policy | Links | copyright © vragenoverechtscheiding.nl
  Meer vragen? Breng ook eens een bezoek aan: Vragen over Solliciteren, Financiele Vragen en Vragen over Verhuizen